Over het koor

Het koor Hadricantus verzorgt reeds tientallen jaren de muziek in de vieringen van de St.-Hadrianuskerk van Wijgmaal. Oorspronkelijk deden we dit onder de naam ‘Dijledeun.’

Nog steeds verzorgt het koor de herdenkingsvieringen éénmaal per maand, en zijn we ook van de partij op de vieringen van de hoogdagen. Oefenen doen we iedere dinsdagavond om 20u in de kerk.

Het koor heeft ook enkele interessante projecten achter de rug.
Zo deed Hadricantus in 2011 mee met het Lenteconcert dat gebracht werd door verschillende Wijgmaalse artiesten. Op Goede Vrijdag 2012 voerde Hadricantus de Via Crucis van Franz Liszt uit. Na verschillende maanden hard repeteren waren we klaar om dit uitdagende werk te brengen; de reacties van het publiek waren dan ook zeer lovend!

Het koor heeft verschillende jaren onder de leiding van Jef Anaf gestaan, die het technisch en muzikaal niveau van het koor tot nieuwe hoogtes tilde. Onder zijn leiding is de naam van het koor veranderd naar het huidige ‘Hadricantus’.
Vanaf september 2010 stond het koor onder leiding van Koen Vits.
In september 2015 nam Quinten Vandevelde het dirigeerstokje over.
Tijdens het eerste provinciaal koortornooi onder zijn leiding, behaalde het koor de mooie score van 76% in de derde afdeling, en veroverde daarmee de tweede plaats in die categorie.

Sinds september 2019 staan we onder de enthousiaste leiding van Jolien Vandevelde.
Met haar zingen we ons liedje verder.